Judo met woorden

Seiryoku Zenyo

Maximale doeltreffendheid bij een minimum aan inspanning.

Dat is Seiryoku Zenyo, een van de hoofdpijlers van de sport judo. Judo betekent letterlijk de zachte weg. Judo is een sport waarbij de deelnemers elkaar met respect benaderen en behandelen. Het is nooit de bedoeling om de ander door verwonding uit te schakelen, maar het is wel de bedoeling om te winnen!

Bij judo worden respect, bescheidenheid, vriendschap, loyaliteit en behulpzaamheid nooit vergeten. Judo laat je met beide benen op de grond staan, het sterkt lichaam en geest en geeft je een dieper inzicht in de geheimen van het leven.

Een goede judoka word je door veel te oefenen en je veel verschillende technieken eigen te maken. Uiteindelijk kan een judoka de zwarte band halen: een teken dat hij (of zij) de sport tot in details beheerst

Die zwarte band, maar dan in communicatie, kunt u ook behalen.

Juist bij communiceren gaat het om respect. Respect voor de ander. Het gaat er niet om die ander uit te schakelen, maar wel om samen met de ander een voor beiden reëel doel te bereiken.

De principes van de judosport, respect, aandacht voor de ander, het meebewegen, vormen de basis van onder meer de communicatiecursus Judo met Woorden.

home contact

Giskes Personeels Advies
Eglantier 4
7421 CS Deventer
Tel.: 0570-650378
Mobiel: 06-21242923
e-mail:
info@giskes-personeels-advies.nl

KVK nr. 38022945